tirsdag 21. mai 2013

Plantegninger 3.0

Nå har vi landet på hvordan vi vil at huset skal bli, og i dag signerte vi kontrakt med Premiumhaus. Snakk om sommerfugler i magen! Her skal vi bo:
I tillegg skal vi ha kjeller som inneholder bod, teknisk rom og garasje. Fasaden har vi bare flikka litt på. Den største endringen er at vi har valgt å kle noe av rekkverket på terrassen med samme kledning som det er på veggene så det ikke blir så mye glass. Ellers er det bare små detaljer.

Tegneprosessen har gått utrolig fort, og vi er som sagt kjempeimponert over arkitekten som har gjort denne flotte jobben! I kontraktsmøtet fikk vi imidlertid beskjed om at vi selv også må ta litt av æren for at denne prosessen har gått så lett. Jeg tror de er redde for å gi urealistiske forventninger til andre potensielle kunder, for de understreka igjen og igjen at vi var veldig godt forberedt før vi tok kontakt med dem. I og med at vi (og kanskje spesielt jeg) er over gjennomsnittet interessert i arkitektur og interiør stemmer nok det. Dette er noe vi har tenkt på lenge, også har vi jo bodd og pussa opp flere steder, så vi hadde veldig klart for oss hva vi ville ha og ikke ville ha. Dessuten har vi spart på masse bilder på ideer vi har kommet over på for eksempe pinterest. På den måten er det jo lett å forklare hva vi liker på en veldig konkret måte. I tillegg hadde vi grei oversikt over hva ting koster, samtidig som vi hadde vært i kontakt med banken og var klar over hvilket budsjett vi har. 

Nå er neste steg i prosessen å få bekreftelse på finansiering fra banken og å søke kommunen om igangsettelsestillatelse. For de som nå eventuelt måtte bekymre seg for oss er det en klausul i kontrakten om at den bortfaller dersom banken ikke vil finansiere dette huset eller kommunen ikke vil la oss sette det opp. Vi håper å få igangsettelsestillatelsen og nabovarsler i boks før fellesferien, så dere får krysse fingrene for at kommunen liker huset liker godt som vi gjør.

Lina (@omgdeterlina)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen noen ord til meg, jeg setter stor pris på alle som leser det jeg skriver. Jeg prøver å svare alle som kommenterer, men om du lurer på noe og ikke får svar, send meg en mail på omgdeterlina@gmail.com da er du sikret å få svar på spørsmålet ditt.

Klem fra Lina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...