søndag 21. juli 2013

Det beste kameraet...

...er det du har med deg når øyeblikket er der!

Alle bildene jeg deler på bloggen har jeg tatt med kameraet på telefonen min. Noen av bildene har instagram-filtere. En av grunnene til at jeg er litt overraska over at det er så mange som leser bloggen min er at jeg er langt fra å ta de proffeste bildene her i blogglandia. Dette er absolutt ikke en form for protest fra min side, det er bare det at jeg ikke har mer fancy utstyr, eller kunnskap om det fancy utstyret for den saks skyld. Likevel anser jeg meg selv som en hobbyfotograf fordi jeg er opptatt av å se etter motiver, å velge utsnitt, å fange øyeblikk og å samle på hverdagsglimt fra livet mitt. Når jeg stort sett har med meg to hunder overalt syns jeg det er veldig greit å ha minst mulig annet med meg, og da er det jo ganske lettvint med telefonkameraet. Dessuten liker jeg at bildene er litt "skitne" og uskarpe i uttrykket. Det er litt uferdig, litt lekent, og det passer meg veldig godt. Hovedårsaken til at jeg ikke begynte å blogge for lenge siden var at jeg tenkte at jeg ikke tar teknisk gode nok bilder til å dele med andre. Når jeg likevel valgte å begynne var det med ikke så rent lite prestasjonsangst på fotofronten. Derfor føles det ekstra gøy når lesertallene går oppover. Dere liker det tydeligvis dere også (eller tolererer det i det minste), og det syns jeg er så fint! Det viktigste er jo tross alt at man bevarer minnene på den måten som passer en selv best.

Håper dere har en fin søndag, her skinner sola og planen for dagen er å tilbringe så mye tid som mulig utendørs.

Lina (@omgdeterlina)

2 kommentarer:

 1. Jeg er faktisk enig med deg om det! For det føler jeg også til tross for at jeg både har fancy utstyr og kunnskapen til å bruke det siden jeg er fotograf. Men jeg opplever at jeg mer og mer legger fra meg kameraet hjemme og sikker mobilen i lommen når jeg går ut. Har jeg med meg det store kameraet føler jeg liksom at jeg er på jobb og så mister jeg litt av spontaniteten og tilstedeværelsen. Mobilkaeraet er jo alltid med!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hilde! Det var ekstra hyggelig med en enig tilbakemelding på dette, også fra en fotograf i tillegg! Det er absolutt noe med spontaniteten jeg føler blir borte med ordentlig utstyr. Jeg hadde et digitalt speilrefleks som det nå er noe feil med, og jeg har jo brukt det, men da ble det til at jeg tok bilder de dagene jeg bestemte meg for å ta bilder, mens nå tar jeg bilder jevnt over hele tiden. På den måten føler jeg i hvert fall selv at jeg fanger hverdagsglimtene bedre. Håper du trives her inne hos meg, det er uansett veldig hyggelig å høre fra deg :)
   Lina

   Slett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen noen ord til meg, jeg setter stor pris på alle som leser det jeg skriver. Jeg prøver å svare alle som kommenterer, men om du lurer på noe og ikke får svar, send meg en mail på omgdeterlina@gmail.com da er du sikret å få svar på spørsmålet ditt.

Klem fra Lina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...