torsdag 5. september 2013

Historien om en sofa (eller fem)

Jeg har alltid undra meg over at alle syns det er så vanskelig å kjøpe sofa. 

Da Lars kjøpte sin første leilighet kjøpte vi sofa rett etter at han vant budrunden. Vi hadde ikke målt opp stua, men tok det litt sånn på øyemål og tenkte at det gikk bra. Og det gjorde det faktisk. Kjempebra til og med. Sofaen var god å sitte i og passet perfekt i rommet. Så jeg rista selvtilfreds på hodet over alle disse "dette-må-du-tenke-på-før-du-kjøper-sofa"-artiklene og kunne ikke forstå at det var behov for så mye planlegging for å finne den rette. 

Nå vet jeg imidlertid at vi må ha hatt nybegynnerflaks. Supersofaen passa nemlig ikke i stua vi har nå, så da vi flytta inn her måtte vi kjøpe ny. Det ble fullstendig bomkjøp. Sofaen vi kjøpte var hverken fin i rommet eller god å sitte i, så etter kort tid var vi enige om at den måtte byttes ut, til tross for at svigermor sa at det ikke gikk an. Egentlig er jeg jo helt enig med henne, men så mye tid som vi tilbringer i sofaen er det jo viktig at vi sitter godt. Sofa nummer to fikk altså svært kort levetid hjemme hos oss til fordel for en lekker liten sak. Alt for liten når man bestemmer seg for å bygge hus og skal ha stor stue viser det seg... 

Nå håper jeg at svigermor ikke følger så godt med på bloggen, for vi har altså kjøpt sofa til huset allerede nå. To til og med. Ikke klok av skade altså. Til vårt forsvar var de på salg fordi de skal ut av produksjon så det var nå eller aldri for akkurat denne modellen. Likevel tror jeg hun vil synes dette var noe ekstravagant. Og vi? Vi krysser fingrene for at disse sofaene passer inn i huset sånn som vi har tenkt, vel vitende om at vi var svært heldige med vårt første kjøpt da alt klaffa perfekt.

Lina (@omgdeterlina)


12 kommentarer:

 1. Hadelendinger veitu, pleier itte vara så ekstragavante oppå der ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei det er det vet du ;) Svigermor har heldigvis fått seg en god latter av både innlegget og oss, så jeg satser på at vi er venner på tross av bomkjøpene våre!
   L

   Slett
 2. haha uff, jah, sofa er ikke bare bare. Nå ble jeg skikkelig sent på hvilke dere har kjøpt! Sneak peek?! og så ser jeg at jeg ikke følger bloggen din, whuuut? Sorry. NÅ er det fikset, endelig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei det viste seg å være mye vanskeligere enn vi trodde! Bildet i innlegget er en sneakpeak av sofaen. Tenkte jeg skulle ordne litt og slenge den med i nib-utfordringa så da kan jeg vise fram mere :) Hyggelig at du vil følge meg! Sees vi på House of Oslo?
   L

   Slett
 3. Liker sneakpeaken! Håper sofaene klaffer med huset, det gjør de helt sikkert! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) Vi satser på det! Vi har tegna dem inn i planløsninga med nøyaktige mål på alt så vi håper vi har tenkt rett ;) Du kan se resten av sofaen i det nyeste innlegget mitt forresten. Er i hvert fall veldig fornøyd med sofaen nå!
   Lina

   Slett
 4. Herlig bilde, den sofaen er jo bare såååå fin da!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! :) Har ønska meg denne sofaen hver gang vi har sett på sofa, og har endelig greid å overbevise kjæresten min. Nå angrer han ikke et sekund heldigvis, så får vi håpe vi har tenkt riktig med tanke på huset også :)
   Håper du får en nydelig uke, også gleder jeg til å høre mer om ditt husprosjekt videre også!
   L

   Slett
 5. Alt klaffer ikke like bra hver gang nei. Håper de to nye vil smette rett inn der dere skal bo :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei det har vi virkelig lært på den harde måten :p Menmen, vi er i hvert fall fornøyd nå og har virkelig sittet med plantegningene og målt og tenkt da vi kjøpte sofa så vi satser på at det blir bra :)
   God helg til deg!

   Slett
 6. Takk for at du bidro i NIB-konkurransen vi sponset. Fine bilder!

  PS: Beklager at vi er så sene med å takke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Bedre sent enn aldri, så dette var hyggelig :) Tusen takk for komplimentet, god helg!

   Slett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen noen ord til meg, jeg setter stor pris på alle som leser det jeg skriver. Jeg prøver å svare alle som kommenterer, men om du lurer på noe og ikke får svar, send meg en mail på omgdeterlina@gmail.com da er du sikret å få svar på spørsmålet ditt.

Klem fra Lina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...