lørdag 5. oktober 2013

Perleputer

Etter at vi fikk den nye sofaen i hus har jeg savna noen puter. Sofaen har jo en stram stil med rette kanter, og jeg liker uttrykket veldig godt, men når man skal sitte godt er det fint med en pute i ryggen. Siden vi har shoppestopp var det ikke snakk om å handle inn, men heldigvis hadde vi noen innerputer liggende! Nød lærer jo, som kjent, naken kvinne å spinne, så jeg lagde noen fine putetrekk. Jeg har alltid vært svak for perlestrikk fordi det både ser og kjennes så fint ut. Siden jeg var flink å lage to putetrekk fikk jeg lov av Lars til å kjøpe det fra HM Home som jeg ønska meg i tillegg. Nå kan vi ha putekrig i sofaen! Hvis du vil strikke dine egne kan du følge oppskrifta under bildet. 


Du trenger
Innerpute 50x50cm
250-300g Drops Eskimo av ønsket farge (avhengig av hvor stramt trekk du vil ha)
Pinne nr 10

Sånn gjør du
Legg opp 41 masker på pinne nr 10.
Strikk perlestrikk fram og tilbake til arbeidet måler ca 50 cm. Jeg liker at putetrekket er litt stramt sånn at det holder bedre på putas form. Jo kortere du strikker jo strammere blir det, så det går an å måle seg til. Jeg strikker i hvert fall til jeg kan strekke arbeidet til 50 cm på målebåndet mitt. Fell av. Pass på at det ikke blir for stramt. Hekle sammen i ytterste maske på vranga. La det være igjen en åpning til puta på den ene sida. Ta-da!


Dette er superenkelt, så dette kan alle få til. La deg ikke skremme om du aldri har brukt strikkepinner, for dette er et perfekt førsteprosjekt. Både garnet og pinnene er tjukke så det er lett å holde styr på, også blir det fort ferdig. Spør hvis du lurer på noe!

Lina (@omgdeterlina)

Oppskrifta er gratis, og du må gjerne dele den med andre, men da setter jeg pris på at du linker tilbake til bloggen min.

Siden strikketøy i sofakroken er god vinterstemning for meg bruker jeg dette innlegget som ett av to bidrag i november måneds NIB-utfordring. Neste bidrag kommer snart.

5 kommentarer:

 1. Lina! Du er blitt så flink! Strikker, hekler og holder på! TanteA blir jo så glad, og håper hun har vært til bitte-litte-granne inspirasjon☺♥ Jeg biter meg merke i bursdagsønskelisten din, og ser jo èn ting som er enkelt å få tak i. Det skal vel bli ei råd skal du se.☺
  Høsten er flott her "hjemme", og det tennes lys og strikkes HVER dag
  -tanteA-

  SvarSlett
  Svar
  1. Å ja det e klart du har vært til inspirasjon tante! Også e det jo artigere med ting som e hjemmelage syns i hvert fall æ :) Kos dæ med både strikketøyet og lysan, det gjør i hvert fall æ!

   Slett
 2. Jeg kan ikke strikke. Var helt håpløst på skolen med strikkeoppgaver man MÅTTE gjøre. Jeg endte alltid med å ta det med hjem til mamma... Men kanskje på tide å prøve på nytt? Enn så lenge strikker jo mamma alt jeg ønsker meg (heldig sånn!), men det virker så hyggelig å strikke...

  SvarSlett
  Svar
  1. Vet du, jeg tror virkelig at du vil få det til denne gangen. Jeg syns det var vanskelig som liten, men hadde heldigvis en tålmodig mormor som sørga for at jeg greide å lære meg å strikke rette og vrange masker. Alle de andre teknikkene har jeg lært meg ved å se på videoer på nett. garnstudio.com har gode oppskrifter med instruksjonsvideoer man kan se på hvis man ikke skjønner det forklart skriftlig. pickles.no har en hel drøss med oppskrifter som er laget på filosofien om at man skal kunne forstå hva man skal gjøre og det skal bli fort ferdig. Lykke til! Og fortell gjerne hvordan det går :)
   Lina

   Slett
 3. Så koselig flinka. Gi meg et strikke- kick er du snill;)
  Kommer ikke i gang nemlig.

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen noen ord til meg, jeg setter stor pris på alle som leser det jeg skriver. Jeg prøver å svare alle som kommenterer, men om du lurer på noe og ikke får svar, send meg en mail på omgdeterlina@gmail.com da er du sikret å få svar på spørsmålet ditt.

Klem fra Lina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...