tirsdag 5. november 2013

Vinterstemning

Siden jeg har vokst opp i Tromsø er november en vintermåned for meg. Etter at jeg flytta til Oslo har jeg etter hvert vært nødt til å akseptere at vinteren ikke kommer hit riktig så tidlig. Så når kalenderen viser november lengter jeg alltid mot nord. Jeg savner snøen som lyser opp i mørket og det trollske blå lyset som bare finnes der. Jeg savner hvor klar stjernehimmelen blir, nordlyset som danser over himmelen, og så savner jeg faktisk de lange mørke ettermiddagene og skiturer i tussmørket med bare lysene fra lyktestolpene i lysløypa som lyskilde. Jeg er født i mørketida, og jeg elsker den, men helst som den er nordpå.

Da jeg var liten gledet jeg meg hele november til at mormor skulle ta fram julepynten. Hun lager de mest fantastiske utstillinger med julepynten sin i vinduskarmen, og som liten jente syns jeg det var så spennende å kikke på hvordan hun ga liv til alle de små nissene og dyrene som flytta inn i bomullsnøen i den lille landsbyen i stuevinduet hennes. Når NIB-jentene denne måneden vil se vinterstemning tenkte jeg at jeg fikk lage meg litt vinterstemning i vinduet, mens jeg venter på at snøen skal lave ned utenfor. Nissene og reinsdyrene har ikke fått flytte inn ennå, for jeg liker å vente med jul enda noen uker, men jammen ble det koselig med litt vinter i vinduskarmen min, og pingvinene er veldig fornøyd med snøen de har fått.

Dette er altså mitt bidrag til november-utfordringa, og andre koselige vinterbilder kan sees her.

Lina (@omgdeterlina)

28 kommentarer:

 1. Nei, så nydelig! Helskjønn stemning i vinduet :-) Må bare kommentere den meldingen jeg fikk av deg på instagram (for en stund tilbake) - jeg ble så glad du aner ikke. Har ikke fått svart deg, synes det er så styr å lage lange avhandlinger inne på IG, så da valgte jeg å takke deg her i stedet for :-) Så tusenvis av takk for at du delte tankene dine og serverte de fineste ord til meg :D

  Lykke til til deg i utfordringen, og håper kvelden din blir tipp topp :-)
  Klem fra Monica.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk og takk Monica! Bildene mine er langt fra så proffe som dine, og i hvert fall ikke når jeg prøver å ta bilde av vinduet i lysforholdene som er nå om dagen, men dette er virkelig vinterstemning for meg :) Ditt bilde er helt nydelig, lykke til i utfordringa du også, men husk nå på at blogging ikke er en konkurransesport ;) Vi er mange som liker det du gjør uansett!

   Slett
  2. Måtte bare skrive en liten kommentar til jeg nå ;-) Skrev faktisk til bloggeren "Har en drøm" at jeg denne gangen har null fokus på konkurranse-delen, men velger å delta for å dele tanker og følelser rundt tema. Og så er det jo sabla gøy å lage stilleben og fotografere også da ;-) Men best av alt, er det en fin måte å møte nye bloggere på! Så helt med deg på det du skriver. He-he. Og tusen takk for enda flere fine ord! Du er bare god :-)

   Slett
  3. Helt enig! Jeg syns det er gøy med utfordringa fordi det gir en idé eller et utgangspunkt for en styling, og jeg syns det er gøy å utfordre meg selv til å løse "oppgaven", og de fleste bloggene jeg leser har jeg funnet på denne måten, og oppdager stadig nye :) Ønsker deg en fin uke videre!

   Slett
 2. Så koselig vinduskarm :) Godt å lage litt god stemning inne når det ute ikke helt stemmer med tankene i hodet ;) For min del kan snøen bare vente med å komme, men til jul vil jeg ha den her.. det var nok det med minner :)
  Lykke til i utfordringen!
  - ingrid

  SvarSlett
  Svar
  1. Hihi, ja vi er nok forskjellige på det der med snøen, men jeg er jo oppvokst med snø fra oktober til april/mai, så jeg savner den virkelig når det blir så mørkt om dagene ut over høsten. Heldigvis for de av dere som ikke ønsker at snøen skal komme helt ennå har jeg ingen makt over det, så det er ingen fare foreløpig ;)

   Slett
 3. For en herlig utstilling du har laget. D

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det :) Ikke helt greit å få tatt bilde av den når den er i vinduskarmen, men det er hyggelig å vite at jeg har greid å formidle stemninga i hvert fall!
   Lina

   Slett
 4. Åh, dette hadde vært helt fantastisk på barnerommet. Mulig ideen din kommer inn i huset vårt i vinter :) Superkoselig!

  Lykke til i utfordringen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at jeg er til inspirasjon, og tusen takk for fine ord! :) Dette er jo superenkelt, også kan man lett endre det etter sesongene også!

   Slett
 5. Så fint og vinterlig. Og ikke minst annerledes, det liker jeg;)
  Du er så kreativ flinka;)

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Det er så hyggelig med gode tilbakemeldinger, og spesielt fra deg som er så flink til så mye selv :) Jeg kjente at for min del passet det ikke å ta enda et pledd-foran-peisen- bilde i og med at jeg hverken har noen ny vinkel å ta det bildet fra eller nye ting å vise fram så da måtte jeg tenke litt utenfor boksen. Veldig gøy at folk liker det!
   En fin dag til deg også!

   Slett
 6. For et herlig bidrag. Det er sant det at vinteren i nord er ekstra spesiell. Er ikke derfra men har vært veldig mye der pga at min eks kjæreste var derfra.
  Hørtes ut som veldig koselig minne og så koselig du hadde gjort det i vinduskarmen.
  klem klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja hun er god på å gjøre det koselig rundt seg, mormoren min, og det tror jeg at jeg har fått med meg jeg også :) Veldig hyggelig at du likte bidraget mitt, og ekstra artig at du kjenner deg igjen av min beskrivelse av vinteren nordpå!
   L

   Slett
 7. Så utrulig koselig og herlig bidrag i konkurransen:)
  Heilt nydelig i vinduskarmen din:)
  Fin onsdag til deg:)
  Klems Evelyn:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det! Ordene dine varmer :)

   Slett
 8. Knallkoselig :) <3
  Flink du er :)

  Klems Diana

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Det er så hyggelig med så mye fin respons på klipp-og-liminga mi :)

   Slett
 9. Så koslig bidrag,har var der vinterstemning!:)
  Lykke til i utfordringen:)
  Klemmer Siv Mette

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk skal du ha, alltid like hyggelig å få tilbakemeldinger på bildene :)
   Lina

   Slett
 10. Dette bidraget festet jeg meg ved.
  Måtte bare innom denne bloggen.
  Her skal jeg titte litt rundt:-)

  God kveld til deg.
  Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk!
   Så hyggelig at du ville kikke innom meg, og ikke minst at du liker det du ser :)
   Jeg måtte legge meg til som følger inne hos deg, elsker annerledesheten!
   Lina

   Slett
 11. Så søtt og kreativt bidrag, og tydelig inspirert av nordnorge med de høye fjellene :-) Selv er jeg ikke spesielt glad i vinteren men ukene rundt jul skal jo helst være hvite og kalde, det virket iallefall helt feil da jeg som 6-7åring feiret jul på gran canaria med nisser som spilte vollyball på stranden iført luer, skjegg og shorts, og jeg husker gleden av å få servert risengrynsgrøt på restaurant, men skuffelsen som kom da jeg merket at de hadde smaksatt grøten med sitron og rosiner...Det blir jo bare helt feil!! Hehe. Men uansett da, lykke til i utfordringen! :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja i nord har vi virkelig fjellene i hagen, og det er noe eget med det :) Når det gjelder jula er jeg nok litt konservativ og liker at ting er som de alltid har vært, men jeg prøver jo å utfordre meg selv litt med noe nytt også, og da er det utrolig hyggelig med så hyggelige tilbakemeldinger, så tusen takk for det!
   L

   Slett
 12. Så gøy dekorasjon! Kjempestilig.

  Klem
  Vicky

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Det er så gøy at det er mange som liker den! Nå har jeg bestemt meg for at jeg liker den så godt selv at jeg skal lage en versjon i tre til neste år :) Koser meg i hvert fall veldig med den! :)
   Lina

   Slett
 13. Så utrolig gøyt og dekorativt! Elsker det!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tuuusen takk! Det var en kjempehyggelig tilbakemelding å få! :) Det blir nok en ny (og mer langlevende) løsning i tre til neste vinter!

   Slett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen noen ord til meg, jeg setter stor pris på alle som leser det jeg skriver. Jeg prøver å svare alle som kommenterer, men om du lurer på noe og ikke får svar, send meg en mail på omgdeterlina@gmail.com da er du sikret å få svar på spørsmålet ditt.

Klem fra Lina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...