tirsdag 7. januar 2014

Blanke ark

Norske interiørblogger utfordrer oss til å vise frem kjøkkenet i denne månedens utfordring. Samtidig møter de kritikken de har fått for å vise frem like bilder av lik stil i utfordringene som har vært, og utløser en debatt i kommentarfeltet sitt. Dette er en vanskelig debatt syns jeg. På den ene siden er det ikke til å stikke under en stol at vi har veldig mange like ting. Det er, veldig forenklet, både fordi designere lager fine ting som dermed slår godt an, og at det finnes dyktige markedsførere som gjør jobben sin godt og på den måten oppnår bred popularitet rundt et produkt. Dette gjelder både gamle klassikere og nye ting. Noe ER mer populært enn andre ting. Og det vises selvfølgelig i hjemmene våre, noe annet ville jo vært veldig unaturlig.

På den andre siden: jeg har aldri sett Star Wars, ikke lest Dinas bok og jeg vil ikke ha Kähler-vaser eller Kubus-lysestaker innafor døra hos meg. Min første kjæreste var Star Wars-fan på sin hals. Han hadde sett filmene så mange ganger at han kunne dem utenat, samlet på Star Wars-kort og ville veldig gjerne at jeg skulle se og elske filmene jeg også. Jeg nektet. Da jeg gikk på videregående foreslo læreren min at jeg skulle lese Dinas bok. Hun mente at det ville være en stor leseopplevelse for meg. Senere har jeg også lest flere svært gode anmeldelser av denne boka, men har aldri lest den. Jeg blir nemlig forvandla til kjerringa mot strømmen hvis det føles som om at jeg må se/lese/eie noe. Sta og tverr. Det at jeg ikke vil ha Kähler-vaser eller Kubus-lysestaker betyr ikke at jeg syns det er stygt hos andre, men jeg ser meg litt lei på ting. Sånn sett syns jeg kritikken, ikke nødvendigvis mot NIB, men mot oss interiørbloggerne er litt berettiga. Vi går i flokk.

Og jeg også selvfølgelig. På vårt Kvik mano-kjøkken finnes det selvfølgelig en Stelton-kanne, Cathrine Holm-boller, Kay Bojesen sin apekatt, en Kitchen Aid-maskin, tesil fra Normann Copenhagen, mummikoppene fra Arabia og selvfølgelig fjorårets store trend: sukkulenter. Jeg kaster stein i glasshus, så ta dere ikke nær av kritikken min, bli heller med meg når jeg bestemmer meg for å bli flinkere til å stoppe opp og tenke meg om før jeg kjøper flere ting. Vil jeg ha dem fordi det er den beste og fineste av sitt slag, eller fordi jeg bare har sett den fint stylet overalt?
Tar du utfordringa?

Lina

P.S. Til dere som ikke allerede eier en KitchenAid: kjøp en annen kjøkkenmaskin! Den er helt klart den fineste av dem, men den greier såvidt å kverne kjøtt, så da ville jeg heller hatt en stygg en i skapet som faktisk gjorde jobben sin skikkelig. Og når jeg først skal kritisere litt: den derre tesila fra Normann Copenhagen har så stort volum at koppen min bare er halvfull av te når jeg tar tesila ut. Just sayin'. Dette er din sjanse til å gå mot strømmen!

28 kommentarer:

 1. Du Lina, du Lina du kan få sagt det du:) deilig når noen setter ord på akkurat det en tenker selv, T A K K! Jeg har også droppet en del ting som kitchenAid, bojesen apen osv nettopp fordi det finnes i altfor mange hjem, men derimot så klarer jeg ikke å stå i mot pinochio - teppe fra hay osv osv.....kastes stein over hele.....Og selv om jeg ikke har vært så lenge i gamet så ser jeg helt klart at mange blir mer og mer like....og litt kjedelig. Man samtidig så har mange sin personlige, særegne stil og da funker det ofte. Jeg nå innrømme at jeg selv inspireres mest av de som ikke er helt mainstream, jeg elsker å følge med et lekent sinn, mella og malla, dynamisk salong, mayaloft og deg plusspluss....men jeg ser jo bloggingen daler hos de fleste dessverre. Men sånn er det kanskje når man henger litt etter, og ikke følger strømmen,hihi!
  Uansett så liker jeg selv p blogge, det gir meg positivt fokus, og gøy å dokumentere hva som skjer i huset når, og ikke minst for venner og familie som bor litt unna. Keep on;) og ikke minst de søte menneskene man" skravler" med. Og håper å møte noen live etterhvert som helsa og operasjoner er overstått;) blant annet deg:) håper du har fine dager! Klemklem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det gode deg! Jeg tenker at det ikke gjør så mye om vi har de samme tingene, så lenge vi ikke har de samme tingene fordi vi vil vise frem det vi tror folk vil se, hvis du skjønner hva jeg mener? Da mister vi jo sjelen og personligheten i interiøret vårt og ender opp med et glanset kataloghjem, og det blir jo veldig ensformig og kjedelig om vi alle skal ha det sånn. Det er kombinasjonene og kontrastene jeg ønsker å få frem, og det håper jeg andre vil være med på også. Og du kan nyte gulvteppet ditt i fulle drag, for det ser absolutt ikke kjedelig ut hjemme hos deg ;) Det hadde vært veldig hyggelig å treffe deg på ordentlig også, så får vi nøye oss med nett-skravlinga så lenge. Men du må komme deg på instagram! Klem

   Slett
 2. Derfor er det jo så herlig med alt det hjemmelaga du har i huset!

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh tusen takk Oda! Jeg jobber litt for det, så det er fint at det blir lagt merke til :)

   Slett
 3. NydeligFlott!
  Så fargerikt og fint!
  Elsker koppene!
  Lykke til i utfordringen!
  Klem fra Julie :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Julie! Dette er nok ikke noe sterkt bidrag bildemessig, for jeg har skjønt at det stilles strenge krav til kvaliteten, og her driver jeg med telefonen min, men jeg måtte bare være med og mene litt :) Det er uansett en veldig hyggelig måte å få kontakt med andre bloggere man kanskje ikke skravler så mye med til vanlig, og det liker jeg! Klem

   Slett
 4. Haha, da skal jeg slutte å ønske meg en Kitshen Aid! Har sikla på den frytelig lenge, men den er jo så dyr! Er forøvrig veldig enig i resten. Jeg heier på at man lager mere selv.Forøvrig fargerikt å fint kjøkkenbilde :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi er veldig fornøyd med bakefunksjonen, men den skal jo liksom kunne kverne kjøtt også, og da er det jo irriterende når den ikke lever opp til forventningene ;) Kjempeyggelig å høre fra deg, og ekstra stas at du likte kjøkkenbildet mitt! Håper du har en fin uke så langt!
   Lina

   Slett
 5. Nydelige kopper! Og her var det virkelig en egen stil, slik NIB ønsker seg ;-) Lykke til i utfordringen. Klem fra Monica.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Monica! Jeg har skjønt at det stilles høye krav til bildekvaliteten inne hos NIB så det blir nok ingen høy plassering i konurransen for meg med det første, men det er uansett så hyggelig å være med. Håper du har en fin uke så langt, og at det er godt å få hverdagen tilbake :)
   Klem

   Slett
 6. hehehe, du får meg til å flire i din herlige måte å skrive på:) kul Mosaikk vegg !!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk og takk :) Det er jo litt skummelt å kaste seg inn i en debatt om noe som er såpass personlig, så det er veldig godt med tilbakemeldinger som viser at jeg har greid å formidle det jeg ønska! Håper du har en fin uke!
   Lina

   Slett
 7. Bra skrevet :) Forslag til bloggserie fra deg: Anmeld alle de populære design-tingene som du gjorde med KitchnAiden og tesilen. Det er artig for sånne som meg som bruker laaang tid på å kjøpe de trendy tingene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk skal du ha Ingvild! :) Og takk for tipset! Men jeg er nok litt treig (og ikke egentlig så opptatt av) designtingene, så jeg tviler på at jeg har mange nok til å kjøre en serie.. Uansett hyggelig at du satte pris på tipset mitt, og veldig hyggelig at du ville legge igjen en kommentar. God helg til deg!

   Slett
 8. Hihi, morsomt skrevet. Jeg får også en sånn automatisk aversjon mot sånt som er superpopulært, slik at jeg enten aldri går nær det (har aldri harr Concerse-sko, for eksempel) eller må vente en stund (tenkte å begynne å se Mad Men etterhvert, for eksempel, for nå har liksom hypen stilnet litt). Det viktigste er jo uansett at man omgir seg med slike ting som gjør en glad, synes jeg. Riktig godt nytt år!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg kunne ikke vært mer enig, og selvfølgelig skal man ha kubus-lysestaken hvis den gir hjertebank og følelsen av må-ha, jeg vil bare at vi skal stoppe opp alle sammen og kjenne litt etter den følelsen i stedet for bare å kjøpe ;) Så morsomt at du aldri har hatt Converse, det har ikke jeg heller. Nettopp fordi de er så voldsomt populære ;) Ønsker deg en god helg!
   Lina

   Slett
 9. Veldig bra innlegg :)
  Vi er nok ganske enige du og jeg.

  Når du kommer til meg og lager marengs, blir det i Kitchen aiden, assa *ler*
  klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, hvis jeg må bruke kitchen aid kommer jeg ikke! :p
   Tusen takk for støtten, det er jo litt skummelt å mene noe om noe så personlig som hjemmene til folk, så det er godt med tilbakemeldinger som viser at jeg har fått fram det jeg mente, i stedet for bare å fornærme folk.
   God helg til deg, nå har du vel snart kommet deg hjem igjen, så du får nyte det :)
   Klem

   Slett
 10. Jeg også har alltid vært slik at jeg vil ikke ha det som alle andre har:)Et par ting har det blitt,men stort sett så går det i gjenbruk:) fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er godt å høre at jeg ikke er alene om å være litt sta og tverr ;) Jeg er også veldig glad i å bruke ting på nytt. Tusen takk for at du la igjen noen ord hos meg, det er veldig hyggelig med tilbakemeldinger :) Ønsker deg en god helg!

   Slett
 11. Veldig godt skrevet! Jeg har i år et nyttårsløfte om å prøve å kjøpe mindre ting, og stoppe og tenke før jeg handler :) Ikke nødvendigvis for å ikke kjøpe likt som mange andre, men fordi jeg rett og slett ikke trenger så mange ting ;) Nå er ikke interiør sånn jeg kjøper mest av. Min største "synd" er nok heller bøker og småtterier ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har hatt shoppestopp siden mai 2013. Det vil si at vi ikke har kjøpestopp, altså vi kan kjøpe ting vi trenger, men at vi skal shoppe mindre av nips og småtteri på impuls. Jeg kan love deg at det gjør underverker for kreativiteten! Og selv om jeg savner det litt av og til, så er det også veldig deilig :) Veldig hyggelig at du tok deg tid til å legge igjen noen ord her hos meg. God helg!

   Slett
 12. Da er kitchen aiden strøket av lista, hehe-hadde heller ikke hatt plass til den på kjøkkenbenken foressten:) den god gamle Braun duger fortsatt hos meg:) takk for engasjerende inlegg.Når det gjelder debatten, synes jeg kritikken mot NIB er uberettighet. Nå har ikke jeg vært med og blogget helt fra starten, men synes det absolutt er et mangfold blant bloggerne.
  Blir hyggelig å følge deg videre, synes det vikrer som du har funnet din egen stil:) Takk for kommentar på bloggen min:)
  Klem Kine:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg syns NIB-jentene gjør en kjempejobb med å skape det bloggsamfunnet vi har både med utfordringer og treff. Det er nok ikke alle som skjønner hvilken stor jobb som ligger bak det de inviterer oss med på, og det er skikkelig synd. Og når det kreves teknisk gode bilder av bra stylede, oppdaterte, aktuelle og spennende interiør så skjønner jeg at det er noen av de samme som går igjen, for da er det jo mange ting man skal være dyktig på for å komme videre. Jeg mener forresten ikke at alle er like altså, men det er mange av oss som følger trendene, og jeg syns kanskje litt for mye noen ganger, meg selv inkludert. Så målet mitt for året som kommer er å holde litt igjen, og sjekke at jeg har fått med meg selv. Så håper jeg å få med meg flere på det så vi greier å vise ulikhetene våre i stedet for alt som er likt :) Veldig, veldig hyggelig at du tok deg tid til å legge igjen noen ord hos meg, det setter jeg stor pris på!
   God helg til deg :)

   Slett
 13. Jeg er helt enig! Det er så mye likt overalt, MEN så blir jo noe en trend fordi mange liker det :) Hehe, vi er ganske rare vi mennesker der, men alle kan jo ikke være trendsetterne heller desverre... Likevel går det an å variere og gjøre ting til sitt. Jeg vil feks bare ha bilder på veggen som jeg har tatt selv.
  Men Kitchn aiden kommer jeg aldri til å kvitte meg med ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jo en selvfølge at noe slår mer an enn andre ting, det er jo sånn det er, både når det gjelder klær, musikk, politikk, interiør og det meste annet. Og jeg tror man fint kan ha like ting og vise de fram på forskjellig måte, problemet oppstår bare når vi kopierer hverandre. Og det tror jeg skjer litt ubevisst, gradvist, men plutselig, hvis man ikke er litt obs på det. Og jeg beholder nok Kitchen aiden min jeg også altså, men hvis jeg vil kverne kjøtt må jeg nok skaffe meg en annen en også ;)
   God helg til deg!

   Slett
 14. Veldig fint kjøkken! :) Jeg flisla et trillebord med blå mosaikkfliser for noen år tilbake, og ble kjempefornøyd med det. Bruker det til plantebord.
  Jeg er så enig, så enig i det du sier. Jeg har ikke mulighet til å bli med på denne kjøpefesten, så blir veldig inspirert av bloggere som benytter seg av redesign, gjenbruk osv. Det betyr ikke at jeg ikke unner meg noe nytt (og da er det heller gjerne en vase enn et klesplagg), men jeg har blitt mer lykkelig over mine Fretexfunn enn ting jeg har kjøpt nytt. Nettopp fordi jeg får følelsen av å ha skutt gullfuglen :)) Kitchen Aid har jeg allerede hørt ikke er den aller beste, så her blir det vel Kenwood Major eller noe. Ikke SÅ pen, men det veier tyngre at den funker 100% ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :) Og du, det bordet hørtes veldig fint ut! Jeg tenker jo at vi gjør som vi vil (og kan), men at spenningen og inspirasjonen i interiøret uteblir hvis alle viser fram det samme. Det er jo som jeg skriver over her; jeg har også mange av de samme tingene som alle andre, men jeg gidder ikke stille dem opp og vise dem fram når jeg vet at det er det mange andre som gjør. Veldig hyggelig at du ville legge igjen en kommentar, det blir jeg så glad for!
   Håper du har en fin uke!

   Slett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen noen ord til meg, jeg setter stor pris på alle som leser det jeg skriver. Jeg prøver å svare alle som kommenterer, men om du lurer på noe og ikke får svar, send meg en mail på omgdeterlina@gmail.com da er du sikret å få svar på spørsmålet ditt.

Klem fra Lina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...