fredag 10. januar 2014

Hjemmeblanda tacokrydder

Hos oss serveres det taco (nesten litt for) ofte. Hvis jeg spør Lars hva han vil ha til middag svarer han taco, og da spiller det ingen rolle om vi har spist det en eller femti dager i forveien. Tror jeg da, det siste var heldigvis en overdrivelse. Siden jeg begynte å gå litt lei krevde jeg at vi i hvert fall måtte eksperimentere litt med tilbehøret og smakene, så i fjor begynte vi å blande vårt eget krydder. Og det blir så mye bedre! Dette er bare å blande sammen ulike tørkede kryddersorter, så her er det ekstremt lav terskel for å lykkes. Når man har gjort det noen ganger kan man dessuten godt prøve seg frem med de smakene man liker best og legge til og trekke fra. Her er oppskrift til et lite glass (ca 20 porsjoner)

Du trenger
40 ts/200 ml paprikapulver
10 ts/50 ml chilipulver
50 ts/250 ml spisskummen
20 ts/100 ml salt
10 ts/50 ml pepper
10 ts/50 ml hvitløkspulver
10 ts/50 ml koriander
10 ts/50 ml løkpulver

Bruk 2 ss krydder per 400g kjøtt. Bland ut med ca 3 dl vann. Smak til så det blir den styrken du foretrekker. Dersom du bruker rent kjøtt (hele biter kyllingfilet eller biffkjøtt) bør du bruke litt mindre krydder og ha krydderet på fra start sånn at det får trukket inn i kjøttet. Spe ut med vann først etter at kjøttet er stekt sånn at du ikke koker det.

Lykke til og god fredagskveld, her er snart tacoen på bordet, og jeg nyter å kunne strikke ting til meg selv i stedet for bare julegaver!

Lina

For my english readers
Today I'm sharing my seasoning for tacos. If you want to make your own feel free to use my recipe and experiment with your favorite tastes! These measurements should give you about 20 servings.

Here's what you'll need 
40 teaspoons of bell pepper powder
10 teaspoons of chili powder
50 teaspoons of cumin
20 teaspoons of salt
10 teaspoons of pepper
10 teaspoons garlic powder
10 teaspoons coriander
10 teaspoons onion powder

Use 2 table spoons of the spice mix and a little over 1 cup of water per 400g/14 ounces minced meat. Hope you enjoy your meal!

Lina

8 kommentarer:

 1. Denne oppskrifta skal jeg jammen prøve!! Vi har akkurat spist taco nå! Mmmmm :) Fast helgekos her i huset!! God helg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg tror jo det er et vanlig helgeinnslag for mange, og dette er en enkel måte å dresse den litt opp på syns jeg ;) Planlegger å prøve oss på å lage tortillas også, så kanskje kommer det flere oppskrifter etter hvert. Men det som er så fint med krydderet er at det bare er jobb innimellom og ingen jobb når man skal lage middagen. Supert! God helg til deg :)

   Slett
 2. Så lurt å lage det selv! Da kan en jo også minke saltmengden til ungene.
  Takk for tips!

  Ønsker deg og dine en god helg!

  Klem
  Ingrid

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er nok både sunnere (og kanskje billigere, i hvert fall hvis man handler krydder andre steder enn på de store matvarekjedene). Vi har tatt betydelig mindre salt (under halvparten faktisk) i denne blanding enn hva vi har funnet ellers rundt om på internett. Vi liker nemlig heller ikke å få i oss så mye salt. Likevel syns jeg det er god smak og ingenting som mangler. Lykke til og god helg!
   Klem L

   Slett
 3. Takk for oppskrift! Ferdigblanding er unødig salt, og inneholder sikkert noen gufne antiklumpegreier som man lever bedre uten.
  Pludrehanneklem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er mye i de ferdigblandingene jeg helst vil spare kroppen for, så dette syns jeg er et supert alternativ. Også smaker det så mye bedre syns jeg! Lykke til med neste tacokveld, fortell gjerne hvordan du likte den!
   Lina

   Slett
 4. Denne oppskriften må jeg teste neste gang, selv spiste jeg taco idag:))

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at den vekte interesse, selv liker jeg denne mye bedre enn poseblandingen. Fortell meg gjerne om du blir fornøyd eller ikke :) God søndag til deg!

   Slett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen noen ord til meg, jeg setter stor pris på alle som leser det jeg skriver. Jeg prøver å svare alle som kommenterer, men om du lurer på noe og ikke får svar, send meg en mail på omgdeterlina@gmail.com da er du sikret å få svar på spørsmålet ditt.

Klem fra Lina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...