onsdag 19. februar 2014

DIY hekla drikkebrikker

Det er rart med det, når man lager noe, man vet jo ikke hva som slår an og ikke. Dette mønsteret var først gulvtepper til et dukkehus jeg pussa opp, også bestemte meg for å lage dem som drikkebrikker til meg selv. I utgangspunktet hadde jeg ikke tenkt å dele denne oppskrifta, for jeg trodde ærlig talt den var alt for enkel til at det skulle være noen interesse, men siden det er så mange som har likt den så er det kanskje interesse likevel?

Du trenger
Heklenål 3,5
Gjestal bomull sport

Sånn gjør du
1. Lag en magic circle med sju masker
2. To luftmasker (tilsvarer en stav), deretter to staver (st) i hver.
3. Fastmasker (fm), øk i annenhver maske.
4.  To lm, deretter skal du hekle st og øke i annenhver
5.  Fm, øk i hver tredje
6. To lm, deretter st, øk i hver tredje maske
7. Hopp over første maske, lag fem st i neste, hopp over en, lag en kjedemaske i neste. Gjenta til du er rundt. Avslutt runden med en kjedemaske. Voila!

For de av dere som ikke kan hekle høres dette gresk ut, men det er veldig lett, jeg lover. Og jeg skal prøve å få oppdatert dette innlegget med bilder som viser deg hva du gjør steg for steg. Hvis du er utålmodig finnes det masse gode instruksjonsvideoer på nett. Jeg lært meg å hekle på youtube, så hvis du vil er det bare å sette i gang!

Lina

8 kommentarer:

 1. Så flotte brikker!
  Disse tror jeg jammen at jeg skal prøve meg på etter hvert :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig! Jeg har hatt dem i bruk noen dager og syns dette var en fin og billig oppdatering for våren som er på vei :) Vis meg gjerne om du gjør det!

   Slett
 2. Syns det er kjempe morro å hekle! Hekler masse. Men kan ikke det "fagspråket" for å si det sånn :P Så selv om jeg kan hekle så hørtes dette veldig "gresk" ut for meg også ;) Kjempe lekre lapper forresten ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det skjønner jeg godt, det er jo som et eget språk. Men jeg øver meg litt på å bruke det selv for da er det så mye lettere å lese andres oppskrifter, og på engelsk også til og med! Så hyggelig at du liker dem, og tusen takk for hyggelig mail, jeg skal svare nå straks ;)

   Slett
 3. Så fine de ble! Snilt av deg å dele oppskriften :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen noen ord til meg, jeg setter stor pris på alle som leser det jeg skriver. Jeg prøver å svare alle som kommenterer, men om du lurer på noe og ikke får svar, send meg en mail på omgdeterlina@gmail.com da er du sikret å få svar på spørsmålet ditt.

Klem fra Lina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...