torsdag 27. februar 2014

Et kjærlighetsdrama med (u)lykkelig slutt

Jeg har alltid vært skeptisk til tapeter. Svært skeptisk. Jeg liker nemlig godt de malte flatene som fungerer som en avdempet bakgrunn, et lerret for bilder, møbler, farger som jeg vil vise fram. Dessuten er jeg ubesluttsom, og greier liksom ikke å forplikte meg til å skulle leve med et bestemt mønster over så lang tid. Kjæresten min har aldri likt tapet han heller. Det at vi måtte fjerne opp til flere lag tapet på samtlige vegger da vi rennoverte leiligheta vår hjalp på ingen måte. Utallige timer med vått tapetstøv overalt. Nå hater han tapet. Som noen av dere allerede vet har vi demokratiske prosesser når det gjelder alt hva interiør angår, og det har ikke bydd på noen store problemer. Før nå.

Jeg har nemlig forelska meg i en tapet. En tapet som fyller meg med nostalgi og hjemlengsel og nordnorgepatriotisme, som er som et vakkert kunstverk som minner meg om vintermorgener på slutten av mørketida.  Full av entusiasme og pågangsmot planla jeg hvordan jeg skulle overtale Lars. Jeg tenkte at hvis jeg bare kunne beskrive hvor fin den er med de sarte, delikate og avdempede fargene, følelsen den ga meg av den vakre landsdelen som fyller meg med savn, og forklare hvor jeg ser for meg at den skal henge og stemningen den vil gi, ja da ville jeg få ham på gli! Jeg kom ikke lengre enn "Du, æ har funnet en tapet som du må se.." før blikket hans sa at dette var et tapt slag.  Jeg er ulykkelig forelska. Men må jeg velge mellom ham og tapeten, så vinner jo han, og er dette vår største uenighet så må jeg vel tross alt være ganske fornøyd, eller hva? Så får jeg nøye meg med stjålne øyeblikk med dette vakre bildet av tapeten i stedet.

Lina

Tapeten er Skymning fra Sandberg og føres blant andre av Poesi interiør som inviterte til et hyggelig bloggtreff i går hvor vi fikk presentert en rekke fine tapeter og en spennende innføring i veien fra idé til ferdig produkt.

6 kommentarer:

 1. Så enig når det gjelder tapet, men den der så jo skikkelig nydelig ut! Interiørdemokrati er fint, det har vi også, men det er litt kjedelig når mannen ikke innser hvor fint det man foreslår kunne blitt! Du får bearbeide ham litt forsiktig, det hender det hjelper... Og så kan du jo skaffe deg en tapetprøve du kan henge opp et sted? Tapetser innsidene av dørene på klesskapet ditt, slik at du ser det hver morgen? Et annet forslag er å skaffe en stor finerplate som du tapetserer, omtrent som et bilde. Da kan den jo enkelt fjernes når man blir lei!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er mye lurt man kan finne på ;) Heldigvis har vi kommet til enighet om alle avgjørelser før, så det blir nok en løsning på dette også!

   Slett
 2. Nydelig, det er den. Klem fra mamsen

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke sant? Kanskje du må ha den i nyleiligheta di ;)

   Slett
 3. Kan dere ikke male veggen lin tapeten da? Kanskje han er mer for maling? Selv om jeg tror jeg måtte ha kjempa hardt for akkurat den fargen ;)

  Fin hælg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja mulig det er maling som blir løsninga ;) Time vil sjå!

   Slett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen noen ord til meg, jeg setter stor pris på alle som leser det jeg skriver. Jeg prøver å svare alle som kommenterer, men om du lurer på noe og ikke får svar, send meg en mail på omgdeterlina@gmail.com da er du sikret å få svar på spørsmålet ditt.

Klem fra Lina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...