fredag 11. april 2014

Gulrot- og ingefærsuppe

For noen uker siden var invitert hjem til Malin bak den fine bloggen Ellevillamalla på lunsj. Vi hadde ikke møtt hverandre før og fnisa litt av å sette seg inn i fremmede biler da hun henta meg på togstasjonen, men hadde det så hyggelig og skravla bort halve dagen. Hun serverte en fantastisk gulrot- og ingefærsuppe, noe jeg ikke hadde smakt før, så jeg måtte selvfølgelig prøve meg på en egen variant, og jammen syns jeg ikke den ble så verst!


Denne oppskriften skal rekke til 8 porsjoner

Du trenger
2 ss olje
2 løk
5 hvitløksfedd
1/2 chili
12 gulrot
10 cm fersk ingefær
20 dl grønnsaksbuljong, ferdigblandet
3 poteter
1 søtpotet
4 stilk stangselleri
2 ss sitronsaft
2 ts salt
1 ts grovmalt pepper

Sånn gjør du
Hvis du ikke bruker ferdigblandet buljong koker du den opp først. Skrell og grovhakk løk og hvitløk, skjær ringer av chili. Dette skal varmes på middels varme i olje til løken er blank. Pass på å ikke brenne hvitløken! Skrell og grovhakk poteter og gulrøtter.  Legg det i kjelen sammen med den allerede blanke løken, og la det stå og varme seg i et par minutter. Tilsett buljong og sitronsaft, og kok opp. La det småkoke til grønnsakene er myke. Mos alt med stavmikser for en jevn konsistens. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Server med et dryss ristede pinjekjerner/gresskarfrø eller en annen favoritt (varma i en stekepanne) og frisk koriander. Jeg har også fått gode tilbakemeldinger når jeg har servert den med chorizo. Neste gang jeg lager den tror jeg forresten at jeg skal prøve å bytte ut littegrann av buljongen med kokosmelk, for det liker jeg så godt. Hva tror dere?

Lina

6 kommentarer:

 1. Hadde dilla på gulrot- og ingefærsuppe for flere år siden.
  Det er overraskende godt! T.o.m ungene synes den var supergod hvis jeg var litt forsiktig med ingæferen ;) Skal jammen meg lage den igjen en dag. Skjønner godt at du er hekta :)

  Fin søndag!
  Klæm

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja dette ble en instant favoritt og skal nok serveres her med jevne mellomrom! Syns det passa godt med litt chili og søtpotet også, og det er smaker jeg er veldig begeistret for. Og toppa med litt chorizo falt den jammen i smak hos mannen i huset også! Ønsker deg en fin søndag Siw! Klem

   Slett
 2. Høres digg ut! Typen min er vegetar, så må prøve dette en gang! Takk for at du delte oppskriften! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja den er helt nydelig (om man har lov å si det om noe man har laga selv, hihi), jeg tipper han vil like den! :)

   Slett
 3. Ser her ja;) takk for inspirasjon tilbake ;) Må prøves med en ny vri;)
  God påske;)
  Klemjlem

  SvarSlett
  Svar
  1. Oj, hvis jeg har greid å inspirere læremesteren må jeg kunne si meg fornøyd hihi! Håper dere nyter late dager i sola. Påskeklem :)

   Slett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen noen ord til meg, jeg setter stor pris på alle som leser det jeg skriver. Jeg prøver å svare alle som kommenterer, men om du lurer på noe og ikke får svar, send meg en mail på omgdeterlina@gmail.com da er du sikret å få svar på spørsmålet ditt.

Klem fra Lina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...