torsdag 8. mai 2014

Festlige tider

Mai er en høytidsmåned med mange feiringer, og månedens utfordring hos NIB er kalt festlige tider. Egentlig er ikke jeg så god på høytidsdager, for jeg har vanskelig for å føle at jeg lever opp til hva som forventes. Bursdager, julaften, 17. mai; det er liksom en oppskrift for hvordan dagene skal feires, og det er lett å føle seg utelatt hvis man ikke gjør det som "alle andre". Jeg har vokst opp med en mamma som har vært alene med oss, og når hun i tillegg var i full jobb i tredelt turnus feira vi sjelden som hos de andre. Jeg hadde for eksempel aldri vært på hyttetur, og langt mindre feira påske på fjellet før jeg var i tenårene. Og julaften har vi stort sett feira med mormor og morfar mens mamma var på jobb. Nå må dere ikke misforstå, jeg har hatt fine feiringer, og har med meg mange gode minner som jeg er veldig takknemlig for. Men som barn med et sterkt ønske om å være som de andre, så var det noen ganger vanskelig likevel. Heldigvis kjenner jeg ikke så sterkt på disse følelsene nå som jeg gjorde som liten, men høytidsdagene får meg alltid til å tenke på de barna som kjenner veldig på sin utenforhet, nettopp på grunn av de sterke forventningene om hvordan disse dagene skal feires. Høytidsdager vil nok derfor alltid være preget av en dobbelhet for meg, men det betyr ikke at vi ikke koser oss! Vi har det hyggelig på vår helt egen måte.

Hvordan er feiringer for deg? Uansett hvordan man feirer er det i hvert fall massevis av inspirerende og flotte bilder på NIB sine sider nå. Jeg er forresten veldig glad for at dere som leser fortsatt er tålmodig med meg og mobilbildene mine. Det går litt trått med kameraet og meg, men jeg lover å begynne å bruke det snart!
Søvtøyet er arvet etter mormor, skjærefjøla er fra TGR, telysestakene og servietten er fra Kremmerhuset og neglelakkene er fra Essie.

Lina

8 kommentarer:

 1. Rett fra hjertet, herlig som alltid! Jeg tenker at alle må få feire på sin måte, og at om man skrur ned alle forventninger og gjør det som man selv vil - da blir det bra! Sånn hadde jeg det med 17. mai. Følte at alle forventet jo at man må ut i folkehavet...SKAL du ikke ut liksom?? Skal du ikke på 17.maifrokost?? What? Men 17. mai for meg er ikke folkekaos i Oslo, det er sånn det var hjemme da jeg var liten. Og nå som jeg har en i livet mitt med bursdag 17. mai så synes jeg faktisk det er viktigere. Så da gjør vi som vi vil den dagen, eller mest som han vil. For han er bursdagsbarnet :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk og helt enig! Håper dere får en fin 17.mai og at bursdagsbarnet koser seg! :)

   Slett
 2. Du herlige og ærlige Lina, akkurat det jeg digger;) Har selv aldri vært sånn superfan av slike krampeaktige moro dager selv, og skjønner spes at det var litt sårt i barndomsårene for deg! Men fordelen med p bli voksen er jo blant annet at man kan bestemme selv, til tross for alle andres forventninger da;)) Ikke alltid så enkelt! H U R R A for det ekte & ikke det perfekte:))klemklem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke sant? Det er så deilig å være voksen når det gjelder sånne ting. Det føles veldig bra å sette sin egen dagsorden og bestemme helt selv! Men jeg syns det er viktig å si noe om, for jeg tror de færreste egentlig har det sånn som "alle" tror. De fleste er nok ganske ekte og uperfekte, og det burde vi egentlig snakke høyere om. Det går an å være #bakfasaden uten å vise fram skittentøyet sitt liksom. Hurra for en mellomting! Ja også, hurra for 17.mai da ;) Klem og god helg til deg!

   Slett
 3. jeg liker å feire høytidsdager, men jeg hadde vel egentlig lovet meg selv at når jeg ble voksen og egen familie så skulle ikke dagene styres av stress. Må jo innrømme at litt stress har det blitt men jeg jobb med saken. Jeg hører om de som har tid til koselig 17.mai frokost med dekket bord og greier? dette kjenner jeg nok ikke til hahaha. ønsker deg en fin helg. Helen :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hahaha, jeg har jo ikke barn, men jeg forestiller meg at sånne høytidsdager nesten ikke får vært annet enn stress når man har ansvaret for at flere enn seg selv skal ha det fint, ha fine klær og møte opp visse steder til en viss tid i kombinasjon med mye venting og høye forventninger! Applaus til alle dere med barn altså! Håper dere får en god helg og at du ikke bruker den i sin helhet på å sørge for nystrøkent pentøy og blanke sko ;)

   Slett
 4. Så mye man kan feire på denne tiden av året! Hver dag er fest! Det handler om å se de små ting og øyeblikk!

  Herlige farger!

  Så koselig å treffe deg her i Trondheim!
  Klem fra Hilde

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig Hilde! Veldig koselig å treffe deg også :) Får håpe det byr seg flere muligheter!
   Klem, L

   Slett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen noen ord til meg, jeg setter stor pris på alle som leser det jeg skriver. Jeg prøver å svare alle som kommenterer, men om du lurer på noe og ikke får svar, send meg en mail på omgdeterlina@gmail.com da er du sikret å få svar på spørsmålet ditt.

Klem fra Lina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...