fredag 29. august 2014

Soverommet før og etter

Dere skimta den så vidt på før-bildet av gangen; den grønne blomstertapeten. Sånn så det altså ut på soverommet vårt da vi flytta inn her:

Det varte heldigvis ikke så lenge. Gulvene ble slipt ned og behandlet med hvitpigmentert lakk sånn som i resten av leiligheten. Veggene fikk noen lag mindre tapet og noen flere lag med maling, og de innebygde skapene ble revet til fordel for en mer plasseffektiv skyvedørssak. Riktignok ikke før jeg hadde malt dem ett strøk og svigermor to, så det holdt på å bli en kostbar affære, sånn på det emosjonelle plan, men vi har bedt pent om unnskyldning og er venner igjen nå altså.

Vi hadde egentlig ikke bodd her så lenge da vi begynte å snakke om å bygge hus, så denne leiligheta som i utgangspunktet var stor som et palass for oss, ble veldig brått liten og trang fordi vi hadde alt for mange ting. Når det skar seg med husprosjektet skjønte vi at vi måtte gjøre noen grep for å få fram denne fine leiligheta som nå var helt overlessa med møbler og saker som vi ikke egentlig brukte ofte nok til å kunne bruke plass på dem. Så vi rydda og solgte og ga bort og kasta. Men likevel så vi at vi hadde behov for mer oppbevaringsplass.

Så en dag i starten av juni satt jeg meg ned for å ha en litt vanskelig samtale med Lars: "Du, æ har tenkt litt..." innledet jeg, og stoppa opp litt for å la ham trekke pusten og forberede seg på fortsettelsen. Mens andre frykter at partneren deres skal annonsere at svigerforeldrene flytter inn for et halvår eller at de blir bytta ut med en yngre og bedre modell er det nemlig disse seks ordene Lars frykter mest fra meg. Han vet selvfølgelig ikke hva det er jeg har "tenkt litt" på akkurat denne gangen, men etter seks år sammen vet han at jeg har fått en fiks idé. Og at jeg er helt overbevist om at denne idéen vil heve livskvaliteten vår så betraktelig at jeg ikke skjønner hvordan vi har overlevd uten, og følgelig vil at vi setter i gang med den nå med en gang (les: helst i går). Stort sett er disse fikse idéene mine noe vi må lage, så det er jo ikke rart han må trekke pusten litt stakkars, det kan være slitsomt å henge med i svingene. At jeg har "tenkt litt" er for øvrig tidenes underdrivelse for jeg har selvfølgelig arbeidstegningene klare (i hodet selvfølgelig) og er omtrent på vei ut døra for å handle det som trengs så vi får satt i gang sporenstreks. Etter min mening kan vi jo ikke utsette noe som vil gjøre oss enda lykkeligere nå når jeg har funnet ut hva det er, så jeg kan jo ikke fatte og begripe hva det er han venter på. Lars på sin side er av den rolige, sindige typen. Han vil tenke litt over ting og vurdere alternativer, og i det minste ha arbeidstegninga ut av hodet mitt og ned på papir før vi gjør noe som helst. Du kan jo si vi utfyller hverandre ganske greit sånn sett. I juni hadde jeg "tenkt litt" på ei seng med oppbevaring under og bokhylle som sengegavl. Og selv om det går for fort for noen i husholdninga, og supertregt for andre, kan man i hvert fall ikke si noe på resultatet.


Hvis dere vil kan vi godt tegne og forklare hvordan vi har gjort det? Tusen takk for alle de hyggelige tilbakemeldingene på galleriplasseringene mine, jeg kan love dere at det gjorde godt for fotoselvtilliten som til tider er ganske laber her hos meg. Det er liksom ordene jeg kan, men jeg liker jo godt å ta bilder så det er godt å kjenne på følelsen av å få til det også!

Lina

English recap
The first photo is of our bedroom before we renovated our apartment and the last two is how it looks today. Quite a transformation, if you don't mind me saying! We actually built the bed ourselves over the summer so it's all storage underneath and a book case in stead of the traditional head board. Since we love our books and knick knacks it's much more practical for us this way! Do you like it?

14 kommentarer:

 1. Ååå som ej kosa mej når ej lese dine teksta! Det e som tatt ut fra parforholdet til Dan og mej. "Du Dan, ej he tenkt litt på noke.." og da veit han at det e noke som skal skje, noke som vil kreve både energi og muskelkraft - fra han. Det e sikkert ikkje heilt enkelt å være sammen med en interiørblogger :p Over til det ej skulle sei: Det blei utrulig fint med dokke Lina, total makeover!

  Fredagskos Wenche <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Fine Wenche, tusen tusen takk for koselige ord som alltid! Muss og klem!

   Slett
 2. For ett rom! fantastiske flinke deg<3

  SvarSlett
 3. Hi dear friend
  My instagram is decorayadora
  I love your room ,, the color is really fantástic

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, I'll come find you on insta! :)

   Slett
 4. Haha, høres litt ut som hos meg og min kjære... Som oftest får jeg ham med på planene, noen ganger med enkelte forbedringer han kommer med, han er ganske flink til å komme med praktiske løsninger.
  Å rydde og omorganisere slik er så befriende, vi har jevnlig gjennomganger i ulike rom og forsøker å være flinke til å kvitte oss med overflødige ting. Leiligheten er bare 64 m2 men det hodler for to stykker det, bare man er litt flink med ting.... Og har gode oppbevaringsløsninger, slik som dere.
  Første høstdag i dag, er ikke helt klar for å gi slipp på sommeren men det blir nå kos med høst også! Tenker du er enig i den...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er viktig å ikke bli eid av tingene sine altså! For sånn egentlig er det jo veldig lite vi trenger, så det gjelder å passe på å huske det :)

   Slett
 5. Haha kjenner godt igjen den "du jeg har tenkt litt"-samtalen! Men for en forandring. Dere er så flinke!

  Og du, forresten, har du sånn circa pris på hvor mye det kostet å gjøre om gulvet? Skulle gjerne ha gjort det på 80talls parketten hjemme, men mor og far er huseirene og vil helst ikke at jeg bruker "for mye tid og penger" på å fikse det opp da de vurderer å selge. Kanskje litt lettere å overtale dem når jeg har en god ide på prisen? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hihi det er godt å høre at det ikke bare er oss! Tusen takk for det, vi er veldig fornøyd og føler at senga er veldig "oss", og det er godt!

   Slett
 6. Hehe.. ja den tapeten var jo.. nydelig :-p Liker veldig godt de personlige detaljene du har ikke alle rom! Spennende å følge med på hva dere gjør og har gjort :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, det er hyggelig å høre! Ja vi er opptatt av å prege leiligheten, og ikke være redd for humor og glimt i øyet, så det er superkoselig å få hyggelig respons på det!

   Slett
 7. Hei. Så artig og flott skrevet. Må si dere utfyller hverandre:-). Soverommet ble veldig fint og flott den ideen om bokhylle over sengen. Må si det er et godt stykke arbeid han har klart å gjøre. Så flinke dere er. Nydelige bilder også:-).
  Ønsker deg en flott høst.
  Klem fra Anne Line

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk både for kompliment om teksten og resultatet! Dere er jo virkelig ikke tapt bak en vogn dere heller, det har jo blitt veldig fint på hytta deres! Håper du har fine dager, god ny uke til deg :) Klem L

   Slett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen noen ord til meg, jeg setter stor pris på alle som leser det jeg skriver. Jeg prøver å svare alle som kommenterer, men om du lurer på noe og ikke får svar, send meg en mail på omgdeterlina@gmail.com da er du sikret å få svar på spørsmålet ditt.

Klem fra Lina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...