søndag 28. september 2014

Our Great Californian Adventure

Jeg elsker å reise. Se nye steder, snakke med folk jeg ikke kjenner. Bevege meg litt i utkanten av komfortsonen. Hverken ord eller bilder er nok til å beskrive turen vi har vært på, men det kan i hvert fall gi dere en liten smakebit. Det er hyggelig å kunne ta dere med på noe av turen!

 Venice beach altså, for et sted. Deilig avslappa, fullt av all verdens rare mennesker.


LA er så stort. Helt utrolig! Vi kjørte og kjørte og kjørte litt til for å komme oss til Griffith Observatory for å få litt oversikt over byen, og på toppen her kunne vi ikke se havet lengre.Santa Monica var litt renere og ryddigere enn Venice, men til gjengjeld var det også fullt av turister. Nå mener jeg ikke å være reisesnobbete altså, men hvis jeg vil gå i kø med andre nordmenn trenger jeg jo ikke reise lengre enn til Oslo City, så vi shoppa oss ferdig og skyndte oss tilbake til Venice.

Når man først skal reise på amerikansk roadtrip så må man gjøre det skikkelig. Vi kjørte langs Pacific Coast Highway/Highway 1 og jeg er fortsatt helt slått i bakken av hvor fin natur det er der.

Til mine reisefellers store irritasjon skrek jeg "Stopp, æ må ta bilde!" ca firetusenogfemtifem ganger i løpet av denne turen, men se da! Dere skjønner vel hvorfor vi måtte stoppe? Vi brukte to dager på strekket mellom Los Angeles og Santa Cruz, men jeg kunne lett satt av mer tid, og kanskje aller helst sykla så jeg kunne stoppa overalt hele tida.

Naturen minnet veldig om naturen hjemme i nord, og det er jo aldri feil. Dette er den nydelige utsikten fra Pigeon Point Lighthouse.

Åh, San Francisco er en fantastisk fin by. Akkurat passe stor og, som dere ser, veldig, veldig sjarmerende. Men vi nordmenn har nok lett for å gå i "det ligger jo i samme gata, vi bare går dit"-fella. For gatene er minst femten ganger lengre enn de lengste gatene vi har i Norge. Seriøst. De går fra den ene sida av byen til den andre. Og det skjønner du ikke før du begynner å lure på om dere ikke er framme snart fordi du har vondt i beina, og da finner du ut at du har gått to mil.
 SF sett fra båten på vei over til Alcatraz. Ja også kjæresten min da.

Yosemite er kanskje noe av det mektigste jeg har sett i mitt liv. Ja, jeg vet at vi har vakker natur i Norge også, så dette er ikke til forkleinelse for den, men dette var enormt. Egentlig vil jeg ikke dele dette bildet med dere, for jeg har ikke greid å få fram følelsen av hvor liten jeg følte meg i verden i det hele tatt, men forhåpentligvis kan det gi et lite inntrykk likevel.
Dessuten har Yosemite noen av verdens største trær. Ja, jeg vet at det er vanskelig å gjengi størrelse på bilder, men for å sette det i perspektiv kan jeg si at de trærne som ser ut som små tynne trær, egentlig også er ganske store. Ja, også er veien ca tre meter bred. Så da kan dere jo tenke dere diameteren på kjempen der framme.

Dette var hovedtrekkene av hva vi har sett. I tillegg har vi spist masse god mat. Det er noe av det beste jeg vet med å reise. Faktisk var vi på en Michelin-restaurant også, men det oppdaga vi ikke før vi hadde betalt regninga og skulle gå! Prisnivået på Michelin-restauranter der mot her er med andre ord et ganske annet. Denne turen var virkelig en drøm som gikk i oppfyllelse for meg, og jeg er veldig, veldig takknemlig over å ha en mamma som ga oss muligheten til å gjøre drømmen virkelig. Jeg håper dere har likt å se litt av hva vi har sett, også håper jeg å lande litt etter hvert sånn at det blir gøy å ta bilder her hjemme også.

Lina

English recap
Here are a few of my photos from the trip we did in California. They really can't convey what a great time we had, but I hope you get a sense of it anyway. Weflew to LA stayed in Venice, saw Santa Monica and The Griffith Observatory, drove along Pacific Coast Highway up to San Francisco with a couple of stops along the way (Pismo Beach and Santa Cruz). Then after a few days in SF we drove through Yosemite, spent a night in Fresno, went back to LA for a Simpsons tribute concert in Hollywood Bowl and flew home the next day. You can see how we needed a few days to recover when we got home, but we've had the time of our lives and are so grateful we had the opportunity to do this trip. I highly recommend it!

8 kommentarer:

 1. Hi dear friend!I last year traveled with my family in california. I really liked the Angeles and SanFrancisco especially attentive with its hills and steep streets. beautifull pictures!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Oh that sounds wonderful, I had a really great time and would go back in a heartbeat if we ever get the chance again! Thanks for your nice comment on my photos :)

   Slett
 2. Så utrolig flotte bilder du har tatt Lina☺ Det ser ut som dere har hatt en fantastisk tur.
  klem fra Berit

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Berit, vi hadde det helt fantastisk! Æ reise tilbake nårsomhelst hvis æ får sjangsen! :) God helg!

   Slett
 3. Jeg elsker Venice, Highway 1 og San Francisco! Har kjørt fra San Francisco og sørover langs den veien jeg vet ikke hvor mange ganger, og blir aldri lei.... Og Yosemite er jo helt enorm. Bodde et år nord for SF nemlig. Kjenner det snart er på tide med en tur tilbake nå. Høres ut som dere hadde det helt strålende!

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh jeg skulle gjerne bodd der borte og kjørt opp og ned annenhver helg om jeg hadde sjangsen! Turen var helt fantastisk, og spesielt Yosemite har jeg veldig lyst til å planlegge en tur tilbake til for å få sett mer, så det er mulig det ligger en roadtrip til og venter på oss om noen år.

   Slett
 4. Åh! Det så helt fantastisk ut! Vi har snakket om å ta en roadtrip i California neste sommer. Nå ble jeg enda mer gira! :) I år var vi på Hawaii (kan også anbefales!!), og da fløy vi om SF. Og vi angra på at vi ikke hadde lagt inn et par dager der - om ikke annet så for å få delt reisen litt (himla langt til Hawaii), men det ser ut som en fantastisk by også. Og jeg har alltid hatt lysst å dra dit! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gjør det, gjør det! Hvis dere har muligheten anbefaler jeg dette varmt, det var en helt fantastisk tur! Men legg inn noen dager hjemme til å komme dere på for det blir ikke så mye avslapping på en sånn reise ;)

   Slett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen noen ord til meg, jeg setter stor pris på alle som leser det jeg skriver. Jeg prøver å svare alle som kommenterer, men om du lurer på noe og ikke får svar, send meg en mail på omgdeterlina@gmail.com da er du sikret å få svar på spørsmålet ditt.

Klem fra Lina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...