fredag 19. desember 2014

Filtkrans og julestemning på 1-2-3!

Hver desember er jeg litt misunnelig på de som jobber i barnehager eller på skole. De som får dra fram glitter, lim, saks og papir. Med julemusikk i bakgrunnen og masse griseri på en voksduk som tåler det meste. Utenfor vinduene er det mørkt allerede for dagene er korte, og det er kaldt selv med votter på. Men der inne, på juleverkstedet, er det lyst og varmt og trivelig. Åh, den som bare var barn igjen! Heldigvis har jeg gode venner som også liker å lage ting, og inviterer til juleverksted for oss voksne også. Denne kransen ble til på årets versjon, og selv om den er ny skaper den julestemning som om den skulle hengt på døra i alle år. Har du lyst til å lage en?

Dette trenger du
Papp eller Kapa/foamcore (fås kjøpt på Norway Design)
Tapetkniv
Filt i ønsket farge (min er kjøpt på Stoff og stil)
Filtkuler i ønsket farge (mine er fra Søstrene Grene)
Saks
Limpistol eller lim (jeg foretrekker det første, min er fra Panduro)

Sånn gjør du
Bruk noe rundt du har for hånden og tegn rundt på papp eller kapa. Selv brukte jeg kapa i håp om at den blir mer holdbar enn med papp. Tegn opp en sirkel på innsiden av den første streken. Med et underlag som tåler en støyt skjærer du etter strekene. Som du ser er ikke min spesielt fint eller nøye skåret, det har ingenting å si for resultatet.


Så klipper du ut bladene i filt. Jeg tegna en mal av filt som jeg deretter klipte etter. Hvor mange du må klippe ut avhenger av størrelsen på kransen. Jeg anslår at jeg klipte ut ca 60 blader, de fleste av dem mørkegrønne.

Så er det bare å finne fram limpistolen. Jeg prøvde meg på ulike måter å legge bladene uten å lime dem fast, og endte på at jeg syns det ble finest å legge to inntil hverandre som pekte henholdsvis inn- og utover, for deretter å legge et tredje i midten. Dette mønsteret gjentok jeg hele veien rundt. Bladene som peker inn- og utover kan limes under hele, mens bladet i midten bare kan limes helt nederst. Det er fordi det neste settet blader skal festes under det igjen. Når jeg hadde limt blader hele veien rundt gikk jeg over og limte de midterste bladene bedre fast.Pynta med hvite filtkuler leker jeg at dette er misteltein, og står under og håper på et kyss. God jul!

Lina

2 kommentarer:

  1. hi dear friend!! que linda guirnalda.espero que tenga un bendecido fin de semana
    cariños

    SvarSlett
  2. Så fin den ble! :) Jeg hadde store planer om å lage en krans til ytterdøren i år men så ble det liksom ikke noe med det haha... er det for sent?

    SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen noen ord til meg, jeg setter stor pris på alle som leser det jeg skriver. Jeg prøver å svare alle som kommenterer, men om du lurer på noe og ikke får svar, send meg en mail på omgdeterlina@gmail.com da er du sikret å få svar på spørsmålet ditt.

Klem fra Lina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...